Η Γυναίκα στο χρόνο

Στις 12/5/2023, οι μαθητές/τριες του 3ο ΕΚ Αθηνών (προερχόμενοι από το 1ο ΕΠΑ.Λ Ηλιούπολης) παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ Ηλιούπολης, μια παράσταση, για να αναδείξουν τη γυναικεία μόδα σε διάφορες δεκαετίες.

Δεκαέξι μαθήτριες από διάφορες ειδικότητες και τάξεις, κλήθηκαν να συμμετέχουν ως μοντέλα. Δώδεκα μοντέλα παρουσίασαν την τάση της μόδας των δεκαετιών ΄30, ΄40, ΄50, ΄60, ΄70, ΄80. Δυο μοντέλα παρουσίασαν τη νέα τάση της μόδας σε νυφικά χτενίσματα και μακιγιάζ. Τέλος ένα μοντέλο παρουσίασε γυναικείο ρόλο από την ταινία Spectre, και ένα άλλο, ζωντάνεψε πίνακα του Αμερικανού ζωγράφου της pop art Roy Lichtenstein. Η παρουσίαση κάθε μοντέλου συνοδεύτηκε από αντιπροσωπευτικά τραγούδια της κάθε εποχής.

 Οι μαθήτριες της Αισθητικής πραγματοποίησαν τα μακιγιάζ και οι μαθητές/τριες της Κομμωτικής τα χτενίσματα. Η εύρεση των ενδυμάτων και των αξεσουάρ έγινε με την συνδρομή μαθητών/τριων και καθηγητριών.

Η παράσταση οργανώθηκε από τις καθηγήτριες των ειδικοτήτων της Αισθητικής και της Κομμωτικής, του 3ου ΕΚ Αθηνών (Ηλιούπολης) και είναι ενταγμένη στο συλλογικό προγραμματισμό της σχολικής μας μονάδας για το σχ. έτος 2022-23, στον άξονα «Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών». Σε δηλώσεις τους οι καθηγήτριες ανέφεραν ότι, η ομαδικότητα, η συλλογικότητα και η συνεργασία έφεραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού κατάφερε να προσφέρει γνώση και να διασκεδάσει τόσο τους 44 συμμετέχοντες μαθητές/τριες, όσο και τους θεατές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ΔΕ του Δήμου Ηλιούπολης κα Σκλαβενίτη Ιωάννα
  • Ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ΔΕ του Δήμου Ηλιούπολης κ. Μπενέκης Αλέξης
  • Η κα Στεργιοπούλου Ανθή μέλος του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής ΔΕ του Δήμου Ηλιούπολης
  • Τα μέλη της Γραμματείας της Σχολικής Επιτροπής ΔΕ του Δήμου Ηλιούπολης κα Κασιμάτη Ιωάννα και κα Σπηλιοπούλου Ελευθερία
  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών μας.

    ΑΦΙΣΑ

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ