Παροχή Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ

 

 

Την Πέμπτη 19-05-2022 πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Νοσηλευτικής του σχολείου μας, ενημέρωση με ομιλήτρια την κα Λεντζή Αμαλία για την παροχή ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ-ΚΑΡΠΑ, ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά όλους μας.

Η δράση απευθύνονταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και είναι ενταγμένη στο Συλλογικό Προγραμματισμό της Σχολικής μας Μονάδας για το σχολικό έτος 2021-22 στο πλαίσιο του άξονα «Σχέσεις σχολείου – οικογένειας».

Εκμεταλλευόμενοι τις εργαστηριακές υποδομές του σχολικού μας συγκροτήματος και συγκεκριμένα του εργαστηρίου της Νοσηλευτικής, καταφέραμε, η ενημερωτική συνάντηση να πραγματοποιηθεί  διαδραστικά εντός του εργαστηρίου.

Η παρουσία της κας Αμαλίας Λεντζή από την Υπηρεσία της Αγωγής Υγείας του Ερυθρού Σταυρού ήταν καταλυτική και κατάφερε να ενεργοποιήσει ακόμα και τους πιο διστακτικούς να συμμετέχουν σε αυτή. Η παρουσίαση περιελάμβανε:  

  • Επίδειξη σε θέσεις ανάνηψης που εφαρμόζουμε σε περίπτωση  που το άτομο υποστεί λιποθυμία, εγκεφαλικό επεισόδιο, πτώση  κ.λ.π.
  • Επίδειξη στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. 

Οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν, για την σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ